Viikonloppu vierähti hyvin helteisissä merkeissä Miehikkälän Muurikkalassa. Tollerikerho & flattikerho järjestivät jälleen yhdessä MEJÄ-kokeen. Koe on perinteisesti ollut leikkimielinen haasteottelu tollereiden ja flattien kesken, mutta flattejä tuli lopulta paikalle vain 5 kpl (kun paikkoja olisi ollut yhdeksälle), niin eihän sitä haasteottelua voitu toteuttaa.

Ansalle sattui arvonnassa kerrankin hyvä mäihä ja se sai ensimmäisen jäljen. Se jälki olikin aikamoinen tahtojen taistelu, riistanjälkiä, laajoja tarkistuksia, paikoitellen jälleen kunnon risukkoa ja sen päälle Ansan drama queen-asenne, niin tuloksena oli uramme ensimmäinen hukaton kakkonen. Normaalisti Ansa tekee kulmat erittäin tarkasti jäljen mukaan, nyt se tarkasteli niillä hirveästi ja yhden jopa oikaisi. Tuomaripäivillä on kuulemma tehty sellainen päätös, että makauksien merkkaukseen kiinnitetään entistä enemmän huomiota. Jos koira vaan hidastaa, niin kyseisen makauksen suoritus on hylätty. Yhden kohdalla Ansa pysähtyi selvästi, kaksi hidasti ja yhden ohitti kokonaan, joten pisteitä ropisi. Luonnollisesti myös etenevyydestä tuli melko vähän pisteitä näiden tarkistusseikkailuiden myötä.

Hyvä ja rauhallinen ohjattu lähtö. Ansa etenee sopivalla nopeudella pääsääntöisesti ilmavainua käyttäen. Tekee runsaasti tarkistuksia jäljen molemmin puolin, paitsi toisella osuudella, jota suoritetaan melko tarkasti. Makauksista merkkaa yhden selvästi pysähtymällä, kahta nuuhkii hidastaen ja yhtä ohitetaan. Katkos ensimmäisellä kulmalla selviää kahden tarkistuslenkin ja ilmavainun avulla, toinen kulma selvitetään myöskin kahden tarkistuksen avulla, kolmas oikaistaan n. 10:llä metrillä. Kaadolle tulee sivusta, sitä tutkitaan ja nuollaan. Runsaat tarkistukset, kulman oikaisu ja makausten merkkaamattomuus veloittaa tänään pisteitä hyvään suoritukseen. Erinomainen koiran ja ohjaajan yhteistyö. Alf Lindblom VOI 2, 36.

Tällä suorituksellaan Ansa oli myös VOI-lk paras tolleri, eli ykkösillä ei juhlittu. Konkarit flatit Visa ja Nata saivat voittajassa ykkösen ja avossa tolleri Casey. Onnea onnea kaikille! Nauru

Järjestelyt menivät ihan nappiin ja saimme Helin kanssa tuomareilta kiitettävät arvosanat toiminnastamme. Kiva viikonloppu, josta muistona on yliväsynyt olemus ja palaneet kasvot Kieli ulkona