Taas on MEJÄ-kausi alkanut ja edessä monet rankat viikonloput tämän rakkaan harrastuksen parissa.

Meidän viikonloppu meni tällä kertaa Pyhtään MEJÄ-kokeessa. Ihan luksusta kun kerrankin keskuspaikalle ajoi vain kymmenen minuuttia. Lauantaina tehtiin jälki erittäin helteisessä säässä ja juomista sai varata mukaan oikein urakalla, niin kuuma oli. Teimme VOI11-jäljen, joka oli toisen tuomariryhmän toiseksi viimeinen jälki. Kaikki meni oikein hyvin :-)

Koska koirat oli jaettu tuomareille niin, että yksi VOI-jälki oli toisella tuomarilla ja kaksi toisella, tiesin jo etukäteen että Ansa saa päivän viimeisen jäljen ja näin ollen Ansa pääsikin laukauksensietotestin jälkeen kotiin hengailemaan ja tekemään kunnon lenkin. Mielestäni se oli paljon parempi vaihtoehto kuin koepaikalla autossa istuminen ja kierrosten kerääminen.

Ansan tuomarina toimi Ilkka Niemi ja itse kuljin kolmen päivän ensimmäisen AVO-jäljen verran Ilkan mukana maastossa koiria katselemassa, ohjaajien luvalla tietysti. :-)

Ansa pääsi jäljelle puoli kolmen maissa iltapäivällä ja täytyy kyllä sanoa etten ole ennen ole niin pusikkoisella jäljellä ollut :D Ansa lähti todella hyvin matkaan ja merkkasi todella upeasti ensimmäisen makauksen. 1. osuuden loppupuolella tosin risukko oli jotain aika uskomatonta ja itse lensin nenälleni siellä muutamaan otteeseen. Ansa alkoi etsiä selvempiä kulkureittejä hieman sivumpana ja ajautui aika kauaksi jäljestä, mutta koska olimme tuulen alapuolella, niin se palasi kuin palasikin jäljelle, ja paljon helpompikulkuista reittiä.

Loppujälki oli aikamoista siksakkia. Yleensä Ansa ei noin tiiviissä maastossa tee niin paljon siksakkia mutta nyt siellä mentiin puskat ryskyen. Ohjaajan naama on edelleen naarmuilla :D Siksakin takia 3. osuuden makaus ohitettiin, kaikki muut merkattiin esimerkillisesti sammalta syöden ja pysähtyen pitkäksi ajaksi. Katkos oli hakkuuaukealla ja Ansa selvitti katkon rengastamalla. Muut kulmat todella tarkasti jälkeä pitkin.

Itse hehkutin jäljen loppuvaiheessa ykköspalkintoa mielessäni, mutta ei pitäisi nuolaista ennen kuin tipahtaa. 30 metriä ennen kaatoa Ansa lähti vetämään määrätietoisesti pois jäljeltä, hukka :/ Palautettiin Ansa jäljelle ja kaato löytyikin todella pian. Tiedä sitten, että mikä haju siellä houkutteli.

Ansa sai siis tuloksen VOI2, 31 p. ja oli VOI-lk paras koira. Arvostelun lisään Ansan MEJÄ-tulokset-sivulle kotisivuillemme.