Vaikka lunta olikin metsässä vielä vähän, niin se ei meidän intoa paljon laimentanut. Saatiin kuulla, että Ansa on mahtunut mukaan KNY:n kokeeseen parin viikon päähän (26.4), joten pakkohan sitä oli kaivaa jäljestyskamppeet jostain kaapin perukoilta ja lähteä tekemään treenijälkeä.

Treeniseuraksemme saimme kultsu Gigon (BH Häämörin Gigolo) & Messun, jotka ovat viime vuodet keskittyneet pelastuskoirahommiin hälytystasolla. Parivaljakko on kuitenkin päättänyt verestää muutaman vuoden takaisia MEJÄ-muistoja ja tulivat siis meidän kanssa treenaamaan.

Eilen tehtiin jäljet ja tänään siis käytiin haistelemassa. Ikää jäljille tuli n. 17 h ja molemmille koirille tehtiin jäljet, jotka sisälsivät voittajaluokkaan kuuluvia jippoja, eli makauksia suorilla osuuksilla ja molemmille tehtiin myös koekatkos.

Olen Ansan suoritukseen oikein tyytyväinen. Tyylilleen uskollisena Ansa mätti alkumakauksen sammalikkoa kiduksiinsa minkä kerkesi ja piti taas vähän houkutella sitä siitä eteenpäin. Ja siitä alkumakaukselta kun lähdettiin, niin vauhtia olikin aika reippaasti ja Ansaa piti jarrutella aika paljon. Ansa teki jälkitarkkaa työtä koko jäljen, pienen siksak-kuvion siivittämänä. Ensimmäinen makaus haisteltiin, mutta aika hätäisesti. Katkoksen suoritus oli hieno! Ensin veretetyn osuuden loppuun ja siitä rengastamalla sitten seuraavalle osuudelle, ja vieläpä millilleen oikeasta kohdasta, niin että Ansa palasi jäljelle tasan siitä, missä sieni laskettiin maahan. Toisen makauksen merkkaus oli upea, Ansa pysähtyi siis siihen taas aterioimaan. :-D Ja sellainen huomio siis, että Ansalle ei ole ikinä käytetty makupaloja makauksilla, sen mielestä makaukset vaan on NIIN ihania :D Viimeinen osuus jäljestä meni hakkuuaukean poikki paikoitellen hankalassa risukkoisessa maastossa ja kyllä siinä oli ohjaajalla kovasti tekemistä (-> vauhti saisi olla vieläkin rauhallisempaa), että perässä pysyi. Työ oli jälkitarkkaa loppuun asti ja jälleen Ansa aidosti hämmästyi kun löysi ruokakuppinsa kaadolta ;)

Gigon jälkeä en ollut katsomassa, mutta kuulin että varsin mallikkaasti hänellä oli mennyt! Siitä on hyvä jatkaa ;)

Tarkoituksena olisi vielä ennen koetta ehtiä tehdä treenijälki ja silloin pääsee myös Maukka-herra tositoimiin. Metsässä oli kyllä paikoitellen vielä kovastikin lunta, toivottavasti sulavat nopeasti.. :-)

Oikein hyvää pääsiäistä kaikille blogin lukijoille!! :)