.. Näin sanoo Murphyn laki ja näin on ollutkin mun kohdalla oikeastaan koko viikon.

Varasin loppuviikosta Ansalle ajan eläinlääkäriin anaalirauhasten tyhjennykseen, kun vaikutti vähän siltä että ne saattaisi olla täynnä. Alkuviikosta Ansa alkoi köhiä ja kakoa. Minä tietysti epäilin heti kennelyskää tai jotain muuta vastaavaa. Samalla lääkärireissulla siis tutkittaisiin anaalirauhaset ja pohdittaisiin syitä yskään.

Summa summarum: Anaalirauhaset olivat ihan normaalit, eivät edes erityisen täynnä. Kurkku oli täynnä peitteitä ja imusolmukkeet kaulan alueelta turvoksissa, ihan selvää angiinaa/kurkkutulehdusta siis. Ansa sai 10 päivän antibioottikuurin ja passituksen sairaslomalle agilitytreeneistä. Ansku onkin ollut aika vaisu viime päivinä, liekö tänään jo vähän parempi päivä kun aamulla intoutui jo leikkimään leluillakin. Alkuviikko meni vaan maatessa.

Kovin paukku oli kuitenkin se, että kun lääkäri teki Ansalle yleisterveystarkastuksen, niin hampaissa havaittiin ongelmia. Nimittäin tällä meidän rämäpäällä on 3 kappaletta HAMMASMURTUMIA suussa. 2 x P4 ja takakulmuri. Alkoi kuumeinen mietintä, että missä ovat voineet murtua. Ansa ei ole ollut tappeluissa, se ei kantele kiviä yms. Luita se syö kyllä yhtä raivokkaalla tyylillä kuin Moona-mummonsa, eli saattaa seisoa, pitää tassua luun päällä ja jyrsiä niin luuta mahdollisimman kovaa. Lääkäri piti todennäköisenä, että P4:set vielä saattaisivat murtua luun syönnin seurauksena, mutta kulmuri on jo vaatinut jonkun vähän tujumman törmäyksen tms. murtuakseen. Ja nämä törmäykset ovat erittäin mahdollisia. Ansaa kun ei esim. metsälenkeillä näe, sillä se ei paljon poluilla juokse, vaan viilettää ihan omia reittejään. Huh, sanon minä. Nyt varaillaan aikaa Anidentiin (hammasspesialisti) Veikkolaan, sillä ell kehoitti hoidattamaan nämä kuntoon mahdollisimman pian. Varoitteli kyllä, että tämä on sitten erittäin tyyristä touhua. ONNEKSI Ansalla on vakuutus, ei voi muuta sanoa.. Lääkäri vähän aavisteli, että kulmuri ehkä saatetaan poistaa ja P4:set korjata, mutta vaikea sanoa varmasti ennenkuin suu on röntgenkuvattu kauttaaltaan. Sieltähän voi sitten löytyä vaikka mitä muuta mukavaa sieltä kuvista.. :(

Valkealan näyttely jää Ansalta lääkekuurin takia välistä. Eivätkä murtuneet hampaat varmaan olisivatkaan tehneet tuomariin kovin suurta vaikutusta :D Jos hampaita joudutaan poistamaan, niin onneksi saadaan todistus siitä, että Ansalla on kaikki hampaat suussa olleet ja näyttelyissä voidaan edelleen käydä.

Vähän parempia uutisia sitten, eli eilen minulle saapui kutsukirje ylituomarin peruskurssille Vääksyyn 7.3. Luvassa on varmasti mielenkiintoinen päivä kurssin sisällön puolesta ja tämä on yksi merkittävä askel pyrkimyksessäni MEJÄ-tuomarin uralle :-)